بسم الله الرحمن الرحیم
زمینه ادبیات و قواعد عربی همچون دیگر زمینه های علمی به دور از اختلاف، مناقشات و تبادل نظرها نبوده و مکتبداران و متخصصین این عرصه تا به امروز در بحث و ردّونقض آراء به سر میبرند؛ در این راستا مکاتب معروف در این زمینه به سه دسته مدرسه بصریین، مدرسه کوفیین و مدرسه معاصرین تقسیم می شوند، بله مدارسی چون مدرسه شامیین و مدرسه اهل حجاز نیز در این میان به عنوان مدرسه مستقلّ نام برده میشوند.
مباحثی چون أصالة الاشتقاق و جواز عطف بر ضمیر و عدمه و… از مواردی ست که بین این مدرسه های ادبی مورد بحث و مناقشه واقع شده است.
حضرت استاد جناب ادیب آقای شیخ عبدالمجید قائدی لامردی (دامت تأییداته) در این میان نیز برخی از مسائل اختلافی را مورد بررسی قرار دادهاند و با توجه به سابقه تدرسی معظّم له در زمنیه ادبیات عربی سطوح مقدمات و سطوح تخصصی حوزه که بالغ بر چهارده سال تدریس می باشد نظر نهائی و اجتهادی دقیق خود را بیان فرمودهاند؛ و تحت عنوان کتاب “کشف الرموز الأدبیّة” این مسائل را جمعآوری کردهاند.
این کتاب بیشک از نادر کتب مفید و با ارزش نگاشته شده در زمینه حلّ تناقضات و اختلافات قواعد و مسائل علم قواعد عربی است.
هر چند که طبق فرموده ایشان این کتاب جلد اول از این دوره با ارزش بوده و دیگر نظرها در جلدهای در حال تألیف معظّم له خواهد آمد، إن شاء الله تعالی.